Testar kanske Dr.Hauschka i höst igen




I våras var jag väldigt inne på att testa Dr.Hauschkas produkter. Hade använt några små provförpackningar och tyckte det kändes som att produkterna nog kunde funka på min hud eftersom jag kände mig väldigt ren och mjuk efteråt. Beställde rengöringskräm, ansiktsvatten och kvittenkräm, och hade turen att få rengöringsmjölk, ytterligare en flaska ansiktsvatten och dagkräm att testa. När det var kallt ute älskade min hud krämiga rengöringar och fylliga krämer, MEN när jag satte igång med dessa produkter kom lite sol och värme och till min besvikelse tyckte min hud då inte alls om Hauschkas produkter. Jag kände mig bara flottig, oren och finnig och så fort jag slutade med dessa började huden bete sig mer normalt igen. Ansiktsvattnet är helt okej, så det har jag använt lite då och då, men för att göra produkterna rättvisa kommer jag inte recensera så länge jag inte har en hud som dom kommer överens med. Produkterna får helt enkelt stå längst in i hyllan tills det eventuellt kan bli dags att testa på nytt. 

Annorlunda tandkräm

PARODONTAX FLOURTANDKRÄM (76 kr för 75 ml i lokal hälskokostbutik)




Visade ju att jag köpt denna för ett tag sedan. Eftersom vi är många i famijen är den så gott som slut. Ett relativt gott betyg med andra ord - konstigt nog! Det är en väldigt speciell smak på tandkrämen. Den smakar en hel del salt och har man dessutom ätit något salt precis innan tandborstning så förstärks liksom smaken. Man skulle tydligen inte ta något vatten på tandborsten heller för att få bästa polereffekt, och det funkade faktiskt. Tandkrämen skummar riktigt bra och tänderna känns mycket rena, inga beläggningar kvar inte. Trots den salta smaken när man borstar gillar jag att man känner sig riktigt ren och att den har en rätt god eftersmak av stark mint som varar länge. Lite väl dyr dock.

Bäst: Tänderna känns rena och andedräkten fräsch en bra stund efter man borstat.
Sämst: Finns det inget bättre naturligt polermedel än salt?

Hårvård från Icare

ICARE SCHAMPO MED GRANATÄPPLE & BALSAM MED JOJOBA (Köpt på ICA Maxi för 68 kr för 200 resp. 125 ml)




Alltså, det här måste vara något av den sämsta hårvårdsserien jag testat, tyvärr. Doften är mild och god, men annars är både schampot och balsamet helt värdelösa i mitt hår. Schampot är hyfsat drygt och ger ett härligt lödder, men när jag sköljt ur det blir håret verkligen supersträvt. Balsamet verkar inte ge nån effekt alls. Det känns som att det på nåt sätt bara försvinner in i håret, men tråkigt nog utan att göra håret ett dugg mjukt och lent. Håret är nästan lika strävt även efter jag sköljt ur balsamet. När håret torkat känns det verkligen som svinto. Torrt och trassligt utan lyster. Schampot innehåller dessutom sodium coco sulfate, vilket är att likna vid SLS. Håret blir faktiskt inte så fort fett i alla fall. Alltid något.

Bäst: Håret känns åtminstone rent.
Sämst: Risigare och torrare hår har jag inte haft på länge.

RSS 2.0