100 % naturlig hudvård från Nya Zeeland



Living Nature
är ett hudvårdsmärke jag är väldigt nyfiken på. Produkterna är certifierade av BDIH och skriver bl.a. följande på sin sida:

"For more than 20 years, Living Nature has led the world in developing natural, safe and effective skincare. Every ingredient that we use must pass our stringent natural and ethical standards. We check the source, including the growing, harvesting and processing methods of all ingredients before we consider using them. And because we have nothing to hide, every ingredient in our products is listed on our packaging.

Our preservative system is a blend of natural ingredients that have potent antimicrobial properties. Living Nature is absolutely free from synthetic preservatives such as parabens, phenoxyethanol, ethelhexyglycerin, hydroxymethylglycinate, iodopropynyl butylcarbamate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, alcohol, Unigerm or Suttocide."

Har kikat en del på ingredienslistorna och tycker de ser riktigt trevliga ut. De har ett ganska brett utbud av framför allt hudvårdsprodukter och makeup, men man finner även några hårvårdsprodukter. Följande löften ger de sina kunder:
"
  • No Synthetic Preservatives
  • No ingredients we consider potentially harmful
  • No Mineral Oils
  • No Irradated Ingredients
  • No Herbicide or Pesticide Residues
  • No Genetically Modified Ingredients
  • No Animal Ingredients
  • No Animal Testing
  • Always Use High Quantities of Bioactive Ingredients
  • Only Use Recyclable, Reusable, Reduced Packaging "
  •  

    Ingredienserna i produkterna kommer huvudsakligen från växter, blommor m.m. som är unika för det Nya Zeeländska landskapet. Läs mer om märket på deras hemsida.

    Är grymt sugen på flera av produkterna som finns att köpa dels i deras egna webshop, men även här. Nån som testat?


    Billig lermask från Eilas

    EILAS LERMASK TEA-TREE (69 kr för 50 ml hos Bodystore)




    Trots priset hade jag faktiskt vissa förväntningar på denna ansiktsmask. Jag gillar lermasker eftersom jag känner mig ordentligt ren utan att för den sakens skull irritera känsliga delar av ansiktet. Då denna innehåller tea-tree olja var jag i och för sig ganska övertygad om att den inte är särskilt lämplig för mina känsliga kinder. Har därför enbart använt masken i t-zonen för att försöka få bukt med blemmor, finnar och andra orenheter. Tråkigt nog, eftersom priset är så bra, fungerar den över huvud taget inte på mig. Tycker snarare att finnarna blev lite mer irriterade. Den blir inte så där stram som vanliga lermasker, vilket kanske är bra, men jag gillar den strama känslan och tycker inte denna efterlämnar en lika ren känsla. Den är snarare lite seg att få väck och det känns mest som att krämen glider runt i ansiktet när man försöker tvätta bort den. För mig som inte gillar tea-tree doften är det inte en härlig upplevelse att sitta med masken i en kvart precis. Vad gäller förpackningen så gillar jag pumpflaskor, men den här pumpen är helt värdelös och liksom hänger sig så jag hela tiden får vänta att pumpa ut kluttar. Den doserar lite konstigt så att inga större mängder kommer ut med ett tryck. Ytterligare ett minus är att den är konserverad med phenoxyethanol. Näää...denna blir det inte fler gånger..tyvärr..

    Bäst: Skön, lättapplicerad konstistens.
    Sämst: Att den inte funkar till det jag tänkt ha den till.

    i+m Naturkosmetik - Nej tack!

    Av en slump kikade jag på innehållsförteckningen på min body lotion från i+m Naturkosmetik. Jag har läst en del om ämnet Alcohol Denat., vilket jag vill undvika i produkterna jag köper. Till min förskräckelse såg jag att min härliga kroppskräm innehåller just Alcohol Denat.!! Hur kan jag ha missat det? Kikade vidare på i+m´s hemsida och ser då att nästan samtliga produkter har en innehållsförteckning där Alcohol Denat. hittas i mitten någonstans. Vad besviken jag blir! Inga fler produkter från i+m för mig.



    Här kan du läsa lite mer:

    http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/kopa/hygien-och-halsa/ftalater/

    http://www.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Rapporter/rapport_kemikalier_oschysststyling.pdf
    (Läs ff.a. på sid. 9 under Ftalater)

    Godkänd mascara från Dr.Hauschka

    DR.HAUSCHKA VOLYMMASCARA (179 kr hos Bodystore)




    Det är väldigt synd att denna mascara inte finns i mer vattenfast variant, för den ger mycket fina fransar, fylliga och separerade utan att kladda. Jag vågar knappt ha den på mig när det regnar eftersom den är väldigt känslig för vattenstänk. I sommar kommer jag definitivt satsa på en mascara som sitter bättre, men ska man bara vistas inomhus är den toppen eftersom den inte bara trillar av lägger sig under ögat. Tycker den doftar lite starkt, men har inte upplevt att den svider nåt särskilt.

    Bäst: Väldigt lättarbetad och ger fina fransar
    Sämst: Önskar en mascara som är mer pålitig vid fuktig väderlek.


    Min hud gör mig tokig!

    Hela våren har framför allt min haka varit katastrof! Så fort finnarna och blemmorna försvinner (vilket tar tid!) poppar det upp nya. Kanske är det vissa krämer och/eller rengöringar som inte passar. Har använt samma hudvårdsmärke i typ tre veckor nu och tyckte att det bara blivit värre och värre. Nog för att det kan ta tid för huden att vänja sig, men min känsla säger mig att dessa produkter inte passar mig. Häromdagen fick jag nog och bestämde mig för att i brist på annat testa att bara tvätta mig med Weledas Calendula duschkräm i ansiktet (!), smörja med aloe vera gel (som vanligt) på utsatta ställen och jojobaolja på kinderna och torrare delar av pannan. Resultatet förvånade mig - Mjuk och fin i fejset och finnarna började försvinna redan dagen efter första gången.

    Vet ju att man absolut inte ska ta tvål i ansiktet eftersom det är uttorkande. Tvålar med sulfater torkar ut nåt kopiöst, men eftersom det finns många naturliga löddrande ansiktsrengöringar som bara innehåller milda sockertesider som inte ska torka ut så funderar jag på om det inte går lika bra med en duschkräm som innehåller liknande ingredienser t ex Weledas Calendula, som är mild och gör huden mjuk. Eller är det nån som kan tala om skillnaden (förutom priset ;))?

    Gårdsmarknad

    Är nyligen hemkomna från Gårdsmarknad på Skansens gård. Det är verkligen hur mysigt som helst, med flera små lokala producenter där man kan smaka allt från lammkorv till havtornsmarmelad. Jag som gillar naturkosmetik hamnade en stund vid Lundängens stånd. Sniffade på deras deo, aloe vera schampo och kropssmörkaka m.m. som alla doftade härligt och som hade rätt trevliga ingredienslistor. Kletade lite med läppglans och testade ögonskuggor. Alla produkter innehåller 100 % nedbrytbara ingredienser. De har t.o.m. en egen webshop. Detta var vad vi fick med oss hem idag:



    Fr V:
    * Grovt rågmjöl och Dalslandsbröd brödmix från Assareby kvarn och såg.
    * Havtornsdryck från Havtorn i Väst
    * Mousserande fläderdryck och Dalsländsk sommarnatt från Dal Rostads Småbruk
    * 2 st Samsö-ostar från Ostspecialisten
    * Chokladdoppade mandelbiskiver
    * Mor Carins ostkaka från Månstad Ölme
    * Havtorn/hallonmarmelad från Torgunnehagen
    * "Healingstenar" från Spirit. Halsbandet och stenen oxöga fick mina barn i gåva av Diddi, den snälla healing-kvinnan vi köpte stenarna av. (Gräddvit = Kolcit, Tar bort negativitet och bibehåller det positiva, Ljusrosa = Rosenkvarts, Sprider kärlek, Turkos = Turkos, Indiansk kärlek, Röd = Jordgubbskvarts, Håller hjärtat öppet, Brun = Oxöga, Ger tur, Lila = Ametist, Ger healing, Transparent = Bergskristall, Ger beskydd)
    * Hembakt mjukt tunnbröd

    Glöm inte aloe veran

    Aloe vera är verkligen en toppenväxt. Numera är aloe vera-gelén ett måste i vår badrumshylla. Vi använder den till allt möjligt som t.ex. sår, insektsbett, bulor, solsveda, efter ansning av bikinilinjen m.m. Just nu använder jag den flitigt på plitor, finnar och små ärr på min hormonstörda haka och utan aloe veran skulle troligtvis min haka fortsätta vara en total katastrof. Aloe vera är både bakteriedödande och lätt smärtlindrande, dessutom har den en fantastisk läkningsförmåga att man knappt tror det är sant.

    Den här lilla flaskan från Dermanord innehåller inga konstigheter, men tyvärr tycker jag konstistensen är alltför lös. Fungerar säkerligen utmärkt på en solskadad rygg, men jag gillar att lägga kluttar här och var på särskilt utsatta ställen och det funkar inte med denna. Dessutom luktar den inte aloe vera. Mystiskt. Den bästa jag hittills testat är faktiskt Aloe Vera Gelly från Forever Living Products. Tråkigt nog innehåller den både det ena och det andra, men är väldigt effektiv och luktar verkligen aloe vera.


    Sötnosar från Harnn

    Dessa söta flaskor ingick i ett litet spapaket när vi bodde på hotell i vintras. Det är en bodylotion och ett balsam som doftar helt underbart av jasmin. Gillade båda produkterna, men även om vi hittar flest naturliga ingredienser så gömmer sig tråkigheter som t.ex. phenoxyethanol och dimeticone (silikon) i ingredienslistan. Man kan läsa mer om märket här, de har även en webbshop.


    Phenoxyethanol i mååånga produkter

    På bloggen Naturligt Snygg skrev Hannah för ett litet tag sen om konserveringsämnet phenoxyethanol som finns i flertalet naturliga produkter då det klassats som bra miljöval. På Gabrielas naturkosmetiska blogg kan man också läsa om diskussioner kring konserveringsmedlet, kolla här bl.a. Själv hade jag inte fördjupat mig så mycket i ämnet tidigare, men har kikat en hel del på produkter det senaste, bl.a. de som finns i min egen badrumshylla, och har upptäckt att väldigt många produkter är konserverade med just phenoxyethanol. Tråkigt!!

    En av mina bättre ansiktskrämer som tråkigt nog innehåller phenoxyethanol


    Löddrande fluortandkräm med salt smak

    LAVERA BASIS SENSITIV TANDKRÄM MINT (35 kr för 75 ml hos A-store)




    I början hade jag lite svårt för smaken då det finns viss hint av salt, vilket hela familjen vande sig vid. Den löddrar friskt och själva mintsmaken är ganska okej. Till skillnad från många andra naturliga tandkrämer innehåller den fluor. Har inte hängt med i debatterna kring fluor, men har hört att fluortandkräm främst är att rekommendera för kariesbenägna personer. Efter att ha sväng från att inte gilla tandkrämen till att tycka om den måste jag nog säga att jag svängt igen. Det senaste har jag känt mig väldigt torr och konstig i munnen efter att ha borstat tänderna med denna tandkräm, vilket inte är särskilt trevligt.

    Bäst: Att den löddrar utan konstigheter.
    Sämst: Vill känna mig fräsch, inte torr, i munnen.

    Skön och mjukgörande skrubb för fossingarna

    Nu när det snart är dags för att trä i foten i sommarsandalerna känns det skönt att ha fixat till de trötta vinterfötterna. Jag gjorde en hemmagjord skrubb som gjorde fötterna mycket mjuka och fina:

    1 msk kaffepilver
    1 msk socker
    Jojobaolja, så att skrubben får en bra konsistens (funkar säkert bra med t.ex. olivolja också)


    Först filade jag fötterna, ett fotbad innan är nog inte heller dumt. Efter skrubben använde jag faktiskt ingen fotkräm eftersom oljan gjorde fötterna så mjuka.

    Kräm för känsliga kinder

    WELEDA MANDEL INTENSIVE FACIAL CREAM (110 kr för 30 ml hos Bodystore)




    Nog för att den här är parfymfri, men visst doftar den svagt av mandel (vilket jag i och för sig gillar). Har använt denna som nattkräm efter rengöring ur Weledas mandelserie (läs mer här). Skrev ju att jag fick finnar och blemmor i samband med att jag började med mandelserien och om det är en slump vet jag inte. Dock vet jag en till som fått finnar på hakan i samband med att hon började med denna kräm, så helt taget ur luften är det kanske inte. Nåja, jag gillar trots allt att ha denna kräm på mina känsliga kinder. Den är lite fet, men jag tycker ändå att den absorberas snabbt av huden och upplever att mina känsliga kinder lugnar sig. På morgonen känns huden fortfarande väldigt slät, mjuk och elastisk. Är ingen kräm jag kommer välja under den varmare perioden av året, men när kylan kommer närmare kommer tuben användas flitigt igen. Kommer dock välja en annan kräm just i T-zonen för att ev. slippa en finnig haka.

    Bäst: Känslan av mindre blossande, flammiga kinder.
    Sämst: T-zonen behöver troligtvis en annan kräm.

    Terapi för håret

    DERMANORD HAIR THERAPY (125 kr för 130 ml hos Hud & Kosmetik)




    Bloggmotivationen har legat på noll nu i samband med tentaveckan. Ledig tid har jag försökt spendera utomhus i det härliga vädret. Igår när jag gjorde lite hemmaspa blev jag påmind om att recensera en toppenprodukt. Denna inpackning luktar lite halvskumt av tea tree, lavendel, rosmarin och citrongräs, men annars är den riktigt bra. Konsistensen är ganska tjock och krämig, vilken lätt fördelas i handukstorrt hår. Det kändes lite konstigt först att håret inte blev sådär krämigt och halt (om ni förstår vad jag menar ;)) så jag trodde först att den var odryg, men det behövs inte mer än vanligt bara det att mitt torra hår suger åt sig allt med en gång. Brukar låta inpackningen verka mellan 10-20 min och ibland lindar jag en handduk runt. Vanligtvis när man sköljer inpackning ur håret brukar det kännas alldeles glatt, precis som att det ligger en hal film av silikon runt strået eller nåt, men med denna känns håret fylligt mjukt och återfuktat och är väldigt lätt att reda ut. Det känns väldigt naturligt helt enkelt och mitt hår mår väldigt bra av den.

    Bäst: Håret känns så naturligt mjukt och fylligt.
    Sämst: En annan doft vore inte helt fel.

    RSS 2.0