"Det naturliga valet"...mm, säkert..

Det är baske mig inte lätt att hitta produkter som verkligen är så naturliga som möjligt. Denna hudkräm som marknadsförs som "Det naturliga valet" är en av många produkter man kan känna sig lurad på. Jag gick också på niten då jag beställde den via nätet. Det stod väl typ att den var naturlig och innehöll bl.a. olivolja, vindruvskärnsolja och aloe vera. Bra tänkte jag och fick sen en produkt fullproppad med parabener och som luktar starkt parfymerat, troligtvis av nåt syntetiskt påhitt. Tråkigt tycker jag. Vill man ha naturliga produkter och hittar produkter som marknadsförs som det, kan man då inte också förvänta sig att få det utan att behöva granska varenda liten ingrediens?


Minns inte varför jag köpte morotsolja

Vet inte riktigt vad jag ska använda min lilla flaska till. Det står att den passar särskilt bra före och efter solning, men inte varför. Sen vet jag att jag läst nånstans att huden får ett lätt gyllene färg. Måste nog testa nånstans på kroppen för att se. Nån som testat kanske?


Ett bad med Muji

Tänkte förbereda mig inför att sätta igång med hemtentan och ta mig ett avslappnade bad (och förhoppningsvis en skön nattsömn). Detta badsaltet från Muji är väl ingen produkt som placerar sig i den "gröna" hyllan, men innehåller heller inga större konstigheter och har en härligt speciell mjölkdoft. Muji hittar man på Åhléns, och de är främst inriktade på heminredning med kvalité och enkelhet som högsta prio istället för design. Tycker det finns mycket roliga småsaker och vet att flera saker är tillverkade i återvunnet material. Tror jag betalade ca 80 kr för detta badsalt.


Ny serie från Estelle & Thild på Kicks m.m.

Var inne en sväng på Kicks idag. Just nu har de specialpriser på nya ansiktsserien Rose Otto, speciellt anpassad för torr och mogen hy. Den innehåller bl a oljan rose otto, vilken jag hört ska motverka linjer och ytliga blodkärl, då den har en sammandragande effekt. Skulle passa bra för mina flammiga kinder och en smått åldrande hud. Dessutom luktade produkterna väldigt gott av rosengeranium. Nån som införskaffat någon produkt?




Traskade vidare i butiken och hittade lip butters från Korres som jag tyckte var krämiga och behagliga, luktade gott och gav läpparna lite färg. Kolla här på hemsidan. Själv gillade jag Jasmine lip butter bäst, som gav mina läppar en härligt ljus rosa färg.

Såg sen att Kicks har börjat med något de kallar Natural Choice by KICKS. Vissa utvalda mer natuliga produktserier har den märkningen, förutom Estelle & Thild är det även bl.a. Weleda, Dr.Hauschka och Kibio. Kanon tycker jag eftersom alla inte har tid eller lust att läsa igenom ingredienslistan, även om det kan vara att rekommendera.

Superbra länk

Var inne på en annan blogg som jag följer. En tjej gav en länk till en jättebra sida där man kan testa ingredienserna i sina hudvårdsprodukter. Är man lite grön på det här med naturlig hudvård kan det vara väldigt tidskrävande att sätta sig in i varför vissa ingredienser är mindre bra. Då finns denna toppensida:

http://www.cosmetic-check.com/index.php

Där kan du söka på de tre första bokstäverna i ingrediensens namn, sen kommer du till en sida där du kan hitta den ingrediens du söker. Genom ett system men glada och arga/ledsna gubbar kan man få en uppfattning om hur bra ingrediensen är för dig och miljön.

Kluven till Weledas mandelrengöring

WELEDA MANDEL CLEANSING LOTION (köpt för 79 kr för 75 ml på ICA Maxi, finns även till bra pris på Bodystore, länk t.h.)




Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna. Har använt så gott som hela tuben, men kan inte bestämma mig riktigt. Tycker i alla fall att den är väldigt odryg, jag får använda en ganska stor klutt till hela ansiktet. Den känns mild och skön och löser upp makeup bra även om mascaran inte riktigt försvinner under ögonen, men det tas lätt bort med en bomullsrondell. Är man van vid löddrande rengöringar som tvättar bort allt vad naturligt fettlager heter är det lätt att man inte känner sig riktigt ren, men jag tycker inte denna rengöring lämnar någon fet hinna, utan bara en mjuk och len hud. Även om jag känner mig ren efteråt så vet jag inte riktigt om mitt ansikte verkligen trivs men rengöringen. Sedan jag började använda mandelserien tycker jag att mina känsliga, flammiga kinder lugnat ner sig och fått en mer normal färg, MEN..min hals, haka och området bredvid näsan har varit katastrof! Är dock osäker på vad det beror på, men det blev faktiskt så här i samband med att jag började med mandelrengöringen. Har testat OCM (läs mer här) några dagar och använt mandelrengöringen på slutet och tycker att mina finnar och plitor omgående lugnade ner sig, så det kan hända att rengöringskrämen inte gör min hud så ren som den behöver.

Bäst: Gillar rengöringslotions eftersom man känner sig mjuk och inte uttorkad efteråt.
Sämst: Min hud behöver troligtvis nåt som rengör bättre.

Flera anledningar till ett grönare liv

Läste en intressant artikel i aftonbladet precis. Gravida skådespelerskan Eva Röse har låtit testa kemikaliehalter i sitt blod. Följ länken för att läsa mer:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article7008352.ab

På nedanstående länk finns det även tips för hur du kan leva ett giftfriare liv:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article7008536.ab

Fick lite Dr.Hauschka-produkter

Snälla Annika hade med sig dessa tre till mig förra helgen; rengöringsmjölk, ansiktsvatten och ansiktsmjölk. De passade inte hennes hudtyp, så vi får hoppas att de funkar bättre på mig. Passade så bra eftersom jag tänkt testa Hauschka-serien när min Weleda mandelrengöring är slut (vilket den är ganska snart, så håll utkik efter recensioner).


Dr Hauschkas bra tandkräm snart slut

DR.HAUSCHKA FORTIFYING MINT TOOTHPASTE (köpt för 52 kr på Hälsokraft)




Hela familjen gillar verkligen denna tandkräm. Vi har flera olika tandkrämstuber stående på handfatet, men ingen har gått lika snabbt åt som Dr.Hauschkas (alla innehåller lika mycket). Till och med sambon, som rynkat på näsan åt naturliga tandkrämer, gillar denna. Den löddrar inte särskilt mycket, men är ändå inte en sån där tandkräm som bara "försvinner" när man ska borsta med den som många andra naturliga tandkrämer gör. Den smakar mycket fräscht av mint utan att vara för stark och tänderna känns väldigt rena efteråt. Tyvärr har jag ännu inte hittat den billigt nånstans på nätet.

Bäst: Man känner sig väldigt ren och fräsch i munnen efteråt.
Sämst: Av ren vana gillar jag väl när det löddrar lite mer.


Rättvisemärkt ettårspresent

Det här fina kloss-pusslet (eller vad man ska kalla det) fick våran lille på sin födelsedag, så himla sött. Det är olika djur på varje sida. Handgjort och Fair trade-märkt, tror det är köpt i butiken Titta i Majorna, Göteborg som också har en hemsida, kolla här. (Notera de söta små fingrarna i högra nederkanten :))


Eko-trosor till halva priset

Var självklart tvungen att slå till. Hittade dessa på H&M för 35 kr, fanns bh till, men tyvärr ingen i min storlek. Tyckte dom var fina (spetsen ser tyvärr lite ljusare ut än vad den eg. är):


Ändrat oss

Tur att vi bestämde oss för att inte betala resan med en gång, vi ändrade oss nämligen..hihi.. Gick och kände efter under dagen båda två och kände att våra dåliga erfarenheter av all inclusive tog överhand. Även om det är bekvämt och smidigt när man reser med småbarn, så tyckte vi till slut att det inte riktigt var värt att betala några tusenlappar extra eftersom det ändå fanns ett hotell inte långt därifrån, fast mycket billigare. Inget lyxhotell precis, men vi är inte så kräsna. Det är verkligen inte kul om man har all inclusive och tröttnar på maten efter två dagar. Läste också att man kunde hitta billiga restauranger med toppenmat lite här och var i området. Så...detta hotell fick det bli istället. Och det var tur vi bestämde oss igår för idag är flera resor slut och priserna är höjda på de övriga.



Då var det bokat!

Jippi, vad kul att ha en resa att se fram emot! Det blir inte till Nice som vi först hade tänkt. Råkade se på Vings sida att de har rabatterade priser till Turkiet just nu, vilket vi inte kunde motstå. Turkiet har ett perfekt klimat i början på juni, dessutom är det turkiska köket väldigt gott. Priserna är inte heller alltför höga. Efter mycket diskuterande fram och tillbaka bestämde vi oss i alla fall för att Side blir vårt nästa resmål. Det finns många bra, billiga hotell i Alanya också, men har varit där förut och transfer från Antalya tar väldigt lång tid. För övrigt kan jag definitivt rekommendera Alanya, ett mycket trevligt resmål.

Hittade ett hotell med ett bra läge precis vid stranden och väldigt nära till centrum. Dessutom var det all inclusive, vilket vi i och för sig inte har vidare bra erfarenheter av, men priset för resan var ändå ganska billigt att vi kan unna oss att äta ute nån annanstans om vi skulle känna för det. Känns ändå bekvämt att bo precis vid stranden med allt inkluderat när man reser med en liten knodd som kanske inte alltid tycker det är så kul att gå ut och äta på restaurang.

(Bild från hotellet, lånat från Ving. Läs mer här)


Rättvisemärkt duschgel

SO' BIO ETIC DUSCHGEL VANILJ (85 kr för 250 ml hos A-store)




Det känns bra att ha en rättvisemärkt och ekologisk duschkräm i duschhyllan. Vad som känns mindre bra är att den innehåller Ammonium Lauryl Sulfate, då jag helst vill undvika sulfater (läs mer om dem här). Bortsett från detta tycker jag att duschkrämen är helt okej. Inte så krämig, men det är ju mer en duschgel än kräm. Löddrar bra, är ganska dryg och känns rätt skön på huden. Tycker att det känns på vaniljdoften, som är lite annorlunda än man är van vid, att det är en naturlig duschkräm.

Bäst: Att den är rättvisemärkt
Sämst: Får för mig att jag inte känns så mjuk i huden efteråt.

Har hittat resa!!

Yes, det har vi. Har bara vissa små saker som måste ordnas innan vi kan boka. Får väl hoppas att askan från den isländska vulkanen inte cirkulerar i luftrummen i början av juni. Avslöjar var resan går om/när vi bokat!

Vårdande ögonkräm från Weleda

WELEDA WILD ROSE INTENSIVE EYE CREAM (köpt för 105 kr för 10 ml på ICA Maxi)




Som jag skrivit tidigare, känns Weledas produkter alltid som ett pålitligt och prisvärt alternativ i den naturliga skönhetsdjungeln. Den här ögonkrämen köpte jag i vintras för att se om den kunde råda bot på mina torra, eksemliknande fläckar på ögonlocket och yttre ögonvrån. Efter att använt den ett tag försvann faktiskt fläckarna, om det enbart berodde på krämen kan jag inte uttala mig om, men jag tyckte i alla fall att den passade perfekt under den kyliga perioden eftersom jag tyckte att den fick huden att kännas len och mer elastisk. Sedan vi övergått till behagligare temperaturer upplever jag den kanske lite fet. Även om den lätt går in i huden så känner jag mig aningen flottig. Namnet syftar kanske också på att det är mer intensiv vård man kan förvänta sig av krämen. Testade häromdagen att använda krämen som en ögonmask under tiden jag satt med en annan fuktmask. Det var inte helt dumt faktiskt. Huden kändes len och återfuktad och jag tyckte att den trötta och stressade huden fick ett litet lyft.

Bäst: Upplever krämen mild och vårdande för hud i behov av lite extra omsorg.
Sämst: Vill ha en lite tunnare kräm under denna årstid.


Hårspray

Fick en önskan om tips på hårspray med lite vänligare ingredienser. Använder inte hårspray själv speciellt ofta, men nu när jag kom att tänka på det så är det ju alltid bra att han en flaska hemma. Här är några jag hittade:

LAVERA HAIR VOLUME & SHINE HAIRSPRAY EXTRA STRONG HOLD (€9.48 inkl. frakt hos Feelunique)




SANTÉ HÅRSPRAY (125 kr för 150 ml hos A-store)





Hittade ett par till på A-store, men känner mig lite mer tveksam på ingredienserna:

ORGANIC STYLING HAIRSPRAY (159 kr för 250 ml)




FINN & GUNNAR HÅRSPRAY SUPERHOLD (100 kr för 175 ml)





Har ni några andra tips får ni gärna dela med er!

En äkthetstrend?

I gårdagens Metro Göteborg kunde man läsa en artikel om superstjärnor som väljer att visa sitt oretuscherade och osminkade jag. I jakten på vad, uppmärksamhet eller en genuin önskan om förändring? I vilket fall som helst så menar antropologen Katarina Graffman att det är en del av den äkthetstrend som genomsyrar samhället med alltifrån ekologisk mat till dokumentära filmer. Allt fler har blivit uppmärksamma på vad maten egentligen innehåller, likaså hudvård. Många är beredda att betala att betala en extra slant för det som är äkta och inte konstgjort. Förhoppningsvis är detta ingen övergående trend, utan något som blir mer och mer självklart i vår konsumtion.

Jämför bara dessa två ingredienslistorna på två olika dagkrämer. Den översta från Weleda och den andra från Clarins, båda två anpassade för känslig hy. Weleda är dessutom några hundralappar billigare;


Vatten (Aqua), Mandelolja (Prunus Dulcis), Fettsyreglycerid, Alkohol, Bivaxhydrolysat, Plommonkärnolja (Prunus Domestica), Glycerin, Xanthan, Mjölksyra


Aqua, Paraffinum Liquidum,lHydrogenated Coco-Glycerides, Caprylic/CapriclTriglyceride, Glyceryl Myristate,iGlycol Palmitate,eleven.se Dimethicone,lPotassium Cetyl Phosphate,lCetyl Alcohol, StearyllAlcohol, Sorbitol, ButyleneiGlycol,eleven.se Cetearyl Alcohol,iPhenoxyethanol, Bisabolol, CorylusiAvellana Seed Oil,iGlycerin, Parfum, CetearyliGlucoside, Enteromorpha CompressalExtract, Panthenol, Ethylparaben,iGlycyrrhetinic Acid, Methylparaben,iPrunus Armeniacaeleven.se KernellOil, Sodium Dehydroacetate,lEchium Lycopsis FruitiOil, Hydrolyzed LinseediExtract,eleven.se Mannitol, HydrolyzedlWheat Protein, BiosaccharideiGum-1, Sechium EdulelFruit Extract, Sucrose,lPEG-40 Hydrogenated CastoriOil, Faex Extract,iPanax Ginseng RootiExtract, Tiliaeleven.se CordataiWood Extract, AesculusiHippocastanum Seed Extract,lCalcium Pantothenate, Biotin,lAscorbyleleven.se Palmitate, BenzyliSalicylate, Butylphenyl Methylpropional,lLimonene, Hexyl Cinnamal,lLinalool, Geraniol


Skillnad? Den senare skulle jag inte använda ens om jag fick betalt för det.

Eilas

Sitter just nu med en lermask med Tea Tree från Eilas, känner mig sådär lagom snygg. Passade på att kika in på Eilas hemsida då jag blivit lite extra nyfiken på hennes produkter. Priserna är väldigt humana och glädjande nog har man valt att byta ut parabenerna som konserveringsmedel. Har inte testat andra produkter därifrån, men är väldigt sugen. Såg att det finns flera olika prover man kan beställa fraktfritt, vilket är bra om man inte känner för att köpa en större förpackning med en gång. Gillar dessutom att de flesta av produkterna är förpackade i pumpflaskor, då slipper man spill och kladd. En del av produkterna finns även att köpa från Bodystore.

Lööv this!

WELEDA BABY CALENDULA SHAMPOO & BODY WASH (65 kr för 200 ml hos Bodystore, länk t.h.)




Hade länge varit nyfiken på Weledas duschkrämer innan jag köpte denna. Och det var minsann inget dåligt köp, jag bara älskar den. Har testat den ett litet tag nu, både på mig och lille knodden, och varje duschupplevelse är härlig. Man behöver bara en liten klutt till hela kroppen (använder den inte till mitt eget hår), till lilleman behövs knappt nånting. Oerhört dryg med en fantastiskt krämig konsistens. Jag tvättar mig extra noga bara för att den känns så mjuk på huden. Innehåller bl.a. mandel- och sesamolja som gör att huden känns len och smidig efteråt. Den milda doften av ringblomma ger mig vårkänslor. Passar utmärkt både till stora och små. Kommer definitivt köpa fler duschkrämer från Weleda.

Bäst: Konsistensen är bara så underbart härlig!
Sämst: Det kladdar lite i korken när tuben står upp och ner.

Jagar tiden

Ibland undrar jag om det enda människor gör är att ständigt jaga tiden. Varenda minut är planerad och man har ständigt tider att passa. Tror man att man får ut så mycket som möjligt av livet då? Inte konstigt att folk bryts sönder och samman av all stress som till slut blir omöjlig att hantera. Inget blir roligt längre och livet blir definitivt inte vad det kunde vara.

Ta idag som exempel. Tågtrafiken har under den tid jag pendlat till Göteborg varit under all kritik. Idag var inget undantag då vi blev stående på en station utan att kunna rulla vidare. Att Banverket arbetade med något på en station längre norrut var det enda vi fick veta. Ingen information om hur länge vi kunde tänkas bli stående fick vi heller. Genast blev folk som galna. Framför allt en yngre tjej svor och förbannade sig över Västtrafik. Av miljövänliga skäl hade hon under en tid valt att åka kollektivt, nu funderade hon minsann allvarligt på att skaffa sig den mest miljöförstörande bil man kan tänka sig. En annan kvinna hade en tandläkartid att passa så hennes enda alternativ var att utnyttja resegarantin och ta en taxi. Folk hetsade fram och tillbaka i gångarna och beklagade sig högt inför till synes för dem okända passagerare.

Jag tog min bok och sjönk in i den istället. Försökte göra mig så osynlig som möjligt. Jag ville inte heller bli stående, jag hade barn att hämta och ville hem så fort som möjligt, men vad göra? Att hetsa upp sig för en sån sak skulle definitivt inte göra saken bättre. 20 minuter senare rullade tåget igen och passagerarna kunde pusta ut lite grann även om de fortsatte föra diskussioner om vad för tider de hade att passa och hur deras planering spruckit p g a "förbannade Västtrafik".

Tid är tydligen ovärdeligt, synd bara att vi inte fångar nuet och gör det bästa av det istället för att stressa runt och jaga klockan. Vem blir lyckligare av det liksom?

Ansiktsmask med alger

FÖLLINGE ANSIKTSMASK KUR (192 kr för 50 ml hos A-store)




Tycker om Föllinges kur-produkter med alger. Det känns verkligen som huden får sig ett lyft. Liksom ansiktskrämen är masken fullproppad med mineraler och vitaminer. Den är hyfsat dryg och blir inte så där stel. Efteråt känns det nästan som jag fått ny hud i ansiktet; återfuktad, elastisk och len.

Bäst: Gör huden som ny.
Sämst: Har väl inte den godaste doft jag känt.

Underbara vårblommor

Bilden talar för sig själv. Nu är det verkligen vår. Härligt!


H&Ms Eco-certifierade hudvård

Vet att flera gröna bloggar observerat att H&M släppt en ekologisk hudvårdsserie. Idag när jag var inom H&M hann jag även med att ta mig en kik på ingredienslistorna och en sniff på produkterna. Upplägget var väl inte det allra snyggaste, vanlig H&M anda med produkter huller om buller i ett ställ tillsammans med kletiga, halvöppna provtuber. Inte särsklit lyxigt inbjudande precis. De luktade i alla fall riktigt gott, speciellt hallon/melon. Ingredienslistorna såg väl helt okej ut, vill gärna undersöka dem vidare innan jag uttalar mig. Men visst kan jag tänka mig att köpa dem om jag behöver ett budgetalternativ. Måste nog ändå testa för att se vad H&M åstadkommit :) Här kan du läsa mer om serien.

Läkande bodywash?

MACURTH BODYWASH ARNIKA & APRIKOS (59 kr för 250 ml hos A-store)




Tillverkaren av denna bodywash har tydligen tillverkat Urtekrams produkter i mer än 30 år och bestämt sig för att skapa en egen serie. Synd bara att han inte valt bort en så tråkig tensid som Sodium Laureth Sulfate som rengörare. Den löddrar naturligtvis fint och efterlämnar faktiskt en hyfsat mjuk hud, är dessutom dryg. Doften tycker jag känns ganska svagt maskulin på nåt sätt. Min sambo gillar denna. Arnikan påstås läka huden och aprikosoljan påstås stärka huden även i ansiktet samt motverka celluliter. Jag vet inte jag, tvivlar på det. I ansiktet har jag inte testat eftersom jag inte skulle få för mig att vilja använda en tvål med SLS i ansiktet, även om den innehåller aprikosolja.

Beställt nya pumps

Att hitta miljövänliga skor som är snygga och som passar mina skeva fötter verkar än så länge vara en omöjlighet. Därför frångår jag den gröna linjen när det gäller val av skor. Testade ett par underbara skor idag som jag nyss beställt hem för 849:- från Brandos.se. Me like a lot!


Härligt hårband från H&M

Var inne en sväng på H&M idag. Tycker verkligen the Garden Collection har härligt somriga plagg i glada färger. Var inte riktigt läge att handla nåt större idag så jag nöjde mig med detta hårband från the Garden Collection som jag till min glädje hittade på en hängare. 39:50 kr betalade jag.




Filodegsrullar - så jäkla gott!

Hittade på detta superenkla recept själv: Fräs en strimlad purjolök, smula 200 g fetaost. Blanda fetaosten med ett ägg och rör ner purjofräset. Smaksätt med svartpeppar. Ta 4 st stora filodegsark och dela i två mindre ark. Fördela fetaröran i nedre kanten av de åtta arken och rulla ihop. Vik in kanterna så att röran inte rinner ut. Pensla rullarna med smält smör och sätt in i ugnen på 200-225 grader tills de fått fin färg.

Vi serverar med en massa rårivna morötter och hemmagjord tzatziki, gjord på turkisk yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och salt. Har precis tryckt i mig dessa läckerheter och är proppmätt, men de är ju så svåra att sluta äta.

Nice sounds nice

Nu längtar jag efter sol och värme. Ser tillbaka på de härliga kvällarna på Franska rivieran, underbar mat och goda viner. Är ledig några dagar mellan hemtentan och när jag ska börja jobba. Fasen vad gött - vi drar till Nice. Flyget kostar 2 262 kr pp t.o.r. med City Airline, rätt billigt. Är ju så himla lätt att ta sig med tåg längs rivieran och det tycks finnas oändligt med pärlor som måste besökas. Förslag välkomnas varmt!

Aktiv ansiktskräm

FÖLLINGE ANSIKTSKRÄM KUR (185 kr för 30 ml hos A-store)




Kom inte riktigt överens med den här krämen från början. Tyckte den kändes märklig på något sätt. Fick för mig att jag kände nån hint av mint och att det kändes som att huden blev både fet och sträv. Vet inte om det berodde på att jag ganska kort innan använt produkter med mineralolja och andra konstigheter. Det kan ju ta ett tag för huden att komma i balans efter att man gått över till naturlig ansiktsvård. Viss strävhet vet jag att jag märkt som omedelbar effekt efter jag använt krämer med tistelolja också, som är en s.k. torr olja, vilket även denna kräm innehåller. Och visst märkte jag skillnad efter ett tag. Jag upplevde att det hände nåt när jag smorde in krämen och min oregerliga hud med plitor, finnar och rodnader balanserades och lugnades. T-zonen kändes inte fet och kinderna mjuka. För mig passade den bäst som nattkräm, men även bra som dagkräm när jag var extra torr och känslig. Upplevde den som en riktigt vitaminkick.

Bäst: Känslan av att huden verkligen får en energikick av krämen.
Sämst: Något odryg.

Effektiv propplösare

Glöm starka saker som kaustiksoda. Koka upp vatten, häll i 1/2 dl vinäger och ett par matskedar bakpulver. Häll blandningen i avloppet det är stopp i. Funkar kanon. Vi testade precis i både duschen och handfatet som runnit det runnit ner lite trögt i. Propparna försvann med en gång.

Å pizza blev det..

...det var därmed slutet för den knappt påbörjade fastan. Huu...jag beundrar dem som klarar av det ett par veckor i sträck. Det var svårare än vad jag trodde. Jag som ändå äter så oregelbundet och ibland inte frukost förrän efter lunchtid. Kan väl inte påstå att mitt försök var riktigt helhjärtat. Insåg att det var mindre bra tajmat och dessutom måste jag förbereda mig mer mentalt och ha en plan B när suget tar överhand. Men testa nån mer gång tänker jag göra.

Det här var ingen bra idé

Pizzan närmar sig. Känner mig väldigt slö och matt, orkar inte prata med nån, inte göra nåt. Fryser. Och vi som höll på och möblerade om. Har dessutom en ganska omfattande inlämningsuppgift jag tänkt sysselsätta mig med. Ligger på soffan och fantiserar om alla möjliga slags goda middagar. Utan en pizza ikväll orkar jag varken fortsätta möblera om eller göra inlämningsuppgiften. Illa valt tillfälle att fasta måste jag säga...

Mmm..potatisgratäng..

Det vore så jäkla gott. Just nu går jag runt och försöker fördriva tiden med lite allt möjligt. Kollar konstant på klockan. Lite kaffe kan jag väl ändå få ta? Nähä. Om nån halvtimme ska jag sörpla i mig mitt efterlängtade eftermiddagsmål. Funderar allvarligt på att åka in till stan och köpa en pizza. I förmiddags stod grönsaksjuice och örtté på menyn. Till lunch 3,5 dl buljong...mmm..toppengott, verkligen... Nu vill jag skita i det här och vräka i mig en massa smaskigheter, men...ska inte ge upp..än.. Får flytta möbler en stund.

Helt ok tandkräm

WELEDA CALENDULA TANDKRÄM (45 kr för 75 ml hos Bodystore)




Tandkräm med ringblomma låter lite skumt, men jag tycker faktiskt den är helt okej. Innehåller fänkålsolja så den smakar åt lakritshållet. Trots att den inte skummar känner jag mig ren i munnen efteråt även om det är ovant med den lite sötare känslan. Krita används för att putsa tänderna, men den smakar ändå inte krita på samma sätt som vissa andra naturliga tandkrämer.

Bäst: Känner mig ren direkt efteråt.
Sämst: Ingen bestående fräsch smak tyvärr.

Redan hungrig

Så här dags brukar jag vanligtvis inte vara hungrig, men att se sambon duka upp ägg, smörgås och ost gjorde mig väääldigt sugen. Ville ha mig en macka med ägg och majonnäs och proppa i mig några rullar ost vid sidan om. Fick dock sitta där med min kopp örtté och en skål halvljummen äppelmust. Det kändes lite mysigare att dela med mig av musten till lilleman, så han fick sitta i mitt knä och smaka. Smaskens tyckte han.

Dagen startade jag men ljummet vatten och s.k. Glaubersalt, vilket skulle sätta fart på magen. Det smakade både salt och beskt, fy sjutton! Fast nog verkar det inverka på magens aktivitet ;)

Kvällens make up

När det ändå är fredag kan man passa på att göra sig lite extra tjusig. Efter att peelat mig och lagt ansiktsmask blev det följande make up (bortse från att eyelinern ser lite skum ut):



Använde TiKeis yellow concealer, som jag verkligen gillar, under ögonen. Sedan foundation P2 också från TiKei. Vilken passar jättebra till min nuvarande hudfärg utan solbränna. På kinderna använde jag ett ljust rosa rouge från Mine. minerals nr 2-102 Glorious. På hela ögonlocket upp till ögonbrynet la jag ögonskuggan Serenity från TiKei och på ögonlocket och längs med undre fransraden den ljust lila skuggan Jewel. Mascaran är Dr.Hauschkas volymmascara. På läpparna använde jag läppstiftet Lovely Pink från Dermanord och ovanpå det lipglosset Princess, också från Dermanord. Notera att jag har väldigt röda läppar så färgerna stämmer inte riktigt överens på nån med ljusare läppar.

Fasta imorgon!

Japp, imorgon tänkte jag börja. Är glad om jag klarar en hel dag med intag av enbart diverse drycker. Tydligen ska man hålla sig nära en toalett imorgon. Tur jag är hemma då :)

Mjölkbad med apelsin och honung

DERMANORD BABY MILK BATH (125 kr för 130 ml hos Hud & Kosmetik)




Tycker mjölkbad är så härliga. Denna är inget undantag. Luktar ljuvligt av apelsin och honung. Använde den mest till barnen och tycker att den är härligt mild och ger en mjuk hud. Tyvärr upplevde jag den ganska odryg trots att vi mest använde den i badbaljan. Skulle kunna tänka mig att testa att själv göra ett mjölkbad med grädde, honung och apelsinolja.

Bäst: Doften är så härligt frisk och len på samma gång.
Sämst: Lite dyr med tanke på att den känns ganska odryg.


Dagens skuggor

Kunde knappt bärga mig imorse, var så sugen på att testa mineralsminket från TiKei. Tråkigt nog är lampan över badrumsspegenln trasig så det var lite svårt att se. Så här blev i alla fall resultatet på ögonen:




Tyckte skuggorna var väldigt lätta att arbeta med tillsammans med eye-kabukin. De fäste bra i borsten och trillade inte ner under ögonen när jag skille måla. Dessa produkter använde jag (fr. v.)

* Concealer Yellow 

* Ögonskugga Karma

* Ögonskugga Summer

* Ögonskugga Serenity

Använde concealern på det lite mörka under ögonen. Funkade mycket bra. Lade sen Summer på hela ögonlocket och längs med undre fransraden. I globlinjen, yttre kanten på ögonlocket och i yttre kanten av undre fransraden använde jag Karma. Avslutade med Serenity som highliter under ögonbrynen. Mascaran jag använde är min nya volymmascara från Dr.Hauschka.

Ros runt ögonen

ROSENSERIEN ÖGONGELE (185 kr för 20 ml hos Bodystore)




Trodde att detta skulle vara ögonkräm i transparent geléform. Tycker mer att den är som en lätt kräm, vilket jag tycker passar huden runt ögonen alldeles utmärkt. Vill inte ha en ögonkräm som är för fet och kladdig. Den är dryg och smälter fort in i huden. Både sambon (som också fick testa) och jag tycker att gelén känns väldigt sval och skön efteråt, vilket är särskilt uppskattat när man känner sig trött och svullen runt ögonen. Efterlämnar en uppstramande känsla och jag tycker den suddar ut torrhetslinjer. Huden bli väldigt mjuk och elastisk. Luktar måttligt av ros.

Bäst: Den härligt fräscha och uppstramande känslan efteråt.
Sämst: Hade gärna sett pumpflaska, då det är lättare att dosera.

Leksaker med eko-tänk

Vad passar bättre när vår lille firar ettårsdag om en dryg vecka än en Eco Friendly Wooden Bead Coaster? Så här ser den ut:




Gjord i material fritt från gifter och målad med naturlig färg. Fler miljövänliga leksaker hittar du här.

Krämig och god soppa

Att slänga ihop en god soppa är för det mesta väldigt enkelt. Hittade ett gammalt recept som vi testade för första gången för inte så längesen. Ikväll stod den återigen på menyn. Vi brukar göra halv sats när inte alla barnen är hemma. Blir lagom till två personer:

1 purjolök
ca 1 tsk torkad rosmarin och ca 1 tsk torkad timjan
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl röda linser
2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 liten vitlöksklyfta
salt

Fräs strimlad purjo i en kastrull. Rör i örter, buljongtärning, vatten och linser. Koka ca 10 min. Vispa eller mixa soppan och tillsätt mjölk och hälften av grädden. Koka ytterligare nån minut. Smaka av med salt om det behövs. Vispa resten av grädden, blanda i pressad vitlök och smaksätt med lite salt. Servera soppan med klickad grädde på toppen. Vi tycker det är gott med en rostad brödskiva till.

3-dagars fasta

Dåså, fjärde paketet hämtat. Pratade ju om att fasta och bestämde mig för att testa. Enligt fasteguiden som medföljde ska kroppen få ny kraft och ork och man blir piggare. Fasta kan användas som en "storstädning" av kroppen. Känner att jag behöver lite mer energi och ork, förlorar jag nåt kilo är inte det heller fel. När jag ska börja har jag inte riktigt bestämt, men som förstgångsfastare är det tydligen mest lämpligt att göra det när man är ledig så man kan koppla av och gå ner i varv. Nu pluggar jag ju så på sätt och vis är jag sällan ledig även om jag är hemma. Det lutar väl åt att jag kanske kör igång på fredag. Annonserar när jag är redo :)  Naturligtvis kan ni följa min fasta i bloggen.

Fr. Bodystore




Paketet innehöll:

* 2 st äpplejuice
* 2 st ananasjuice
* 2 st grönsaksjuice
* 3 buljongtärningar
* 1 burk glaubersalt
(ska tydligen sätta fart på magen :P)
* 20 st påsar örtté (stod att det bara skulle vara 10 st)
* 1 st fasteguide

Burken längst till höger hör inte till paketet utan är en burk med tranbärskapslar. Dottern har lite problem med urinvägar och njurar. Hoppas på dessa för att slippa fler antibiotikakurer. Har läst om många som varit besvärsfria efter de börjat med tranbär. 

Kunde varit en favorit

BODYFARM BUTTER CARAMEL BODY MILK (köpt för 109 kr för 250 ml hos Hud & Kosmetik)




Detta är för mig den perfekta hudlotionen, förutom att det till min enorma besvikelse innehåller flertalet parabener, PEG-ar, Disodium EDTA m.m. Den doftar fantastiskt av smörkola, har en väldigt lätt, mjölkig konsistens utan att vara rinnande. Behöver nästan bara stryka den snabbt över huden för den går omedelbart in och gör huden sammetslen och återfuktad även under vintern då jag var ganska torr. Den är dryg och pumpflaskan doserar perfekt. Nu är min flaska i alla fall slut, men snälla BodyFarm ta bort allt onödigt och den hamnar garanterat i min badrumshylla igen!

Bäst: Absorberas och återfuktar omedelbart
Sämst: Behöver jag skriva det?

Paketfest :D

Idag hämtade jag ut ytterligare ett paket och två stycken damp ner i brevlådan. Måste säga att jag för det mesta är väldigt nöjd med att handla via nätet. De flesta är snabba, serviceminded och många har humana priser på frakt. Har mina favoritbutiker, men tycker det är kul att upptäcka nya med bra service. Här är dagens "skörd":

Från A-store:




1. Ljuvlig chokladlotion och chokladcerat från Föllinge

2.
Ansiktskräm spf 20 från BodyFarm

3. Solskyddsspray spf 30 från BodyFarm

4. Är en liten ekologisk chokladbit och 5. är en härligtdoftande vaniljtvål, båda dessa fick jag som gåvor i mitt paket. Snacka om service!

Har beställt från A-store flera gånger och är mycket nöjd. Nu senast mejlade jag dem för att lägga till ansiktskrämen i min beställning, inga problem. Fick snabbt svar och trevligt bemötande, dessutom levererade dom paketet omgående. Sånt gillar jag.


Från Lilla kliniken:



Dermanords Sun Protecting Oil 20

Lilla kliniken hade en för mig okänd webbshop. Kommer definitivt beställa Dermanords produkter därifrån fler gånger. Fri frakt och supersnabb leverans. Det tackar jag för.


Från TiKei:




Har länge varit nyfiken på TiKei's produkter. Beställde ett provset med tio valfria mineralprodukter och kabuki-eye pensel samt ytterligare ett prov på ögonskugga. Var lite för snabb även denna gång och missade att beställa prov på bronzer. Mejlade TiKei och fick snabbt svar av snälla Tina som meddelade att hon skickar med bronzern som gratisprov. Inte nog med det, när jag fick paketet idag hade hon skickat med ytterligare ett gratisprov på en riktigt fin ögonskugga. Det tackar jag så hemskt mycket för!

Såg nyss på min mobil att ännu ett paket väntar på mig på utlämningsstället. Bra att jag har ett ärende in till stan sen då ;P

Nästan som julafton

Idag kom mitt ena paket från Bodystore. Då får man ju komma på lite anledningar att ge sig iväg in till stan. Här är de flesta sakerna paketet innehöll:



1. Favvis bodylotionen till barnen, Urtekram

2. Bodylotion apelsin/vanilj fr. i+m Naturkosmetik

3. Eilas lermask tea-tree

4. Duschkräm och schampo med ringblomma från Weleda, både för stora och små i familjen.

5. Dr.Hauschka ansiktsvatten normal

6. Dr.Hauschkas volymmascara

7. Rengöringskräm fr. Dr.Hauschka

8. Läppstift oxå från "doktorn"

9. Täckstift ljus fr. Anne-Marie Börlind

10. Kvittenkräm, ännu en Hauschka-produkt

11. Intensivmask Iris från Weleda

12. Weledas Intensiv ansiktskräm mandel


Kunde inte hålla mig från att testa vissa saker på en gång :) Kan skvallra lite om att duschkrämen från Weleda är superdryg och krämig, Hauschkas läppstift verkar sitta riktigt bra, mascaran är lovande och i+m's bodylotion luktar galet gott. Ikväll blir det ett litet mini-spa för min del.



Tre favoriter till de små liven

Fr. v.
1. ESTELLE & THILD BABY & CHILD BODY WASH
(125 kr för 200 ml på Kicks bl.a.)
2. URTEKRAM CHILDREN BODY LOTION (67 kr för 250 ml hos Bodystore)
3. WELEDA CALENDULA ZINK CREAM (69 kr för 75 ml hos Bodystore)



Dessa tre superprodukter vill jag helst inte vara utan. Milda och härliga produkter som passar bra för både stora och små.

1. Den här duschkrämen är verkligen toppen. Men använder sig enbart av decyl glucosid som rengörare, vilket är en mild sockertensid som är snäll mot huden. Önskar att fler kunde använda sig av enbart denna tensid i produkter som ska löddra. Duschkrämen är doftfri och innehåller bl.a. ekologiskt apelsinvatten, ringblomsextrakt och mandelolja. Den är hur dryg som helst, löddrar skönt och gör huden babymjuk. Är helt klart värt priset.

Bäst: Kan inte bestämma mig, glädjande ingredienslista, väldigt dryg, löddrar härligt och lämnar huden mjuk. Inte mycket mer man kan begära.
Sämst: Jag älskar ju dofter och skulle vilja ha en likadan duschkräm till mig själv med nån god doft.


2. Urtekrams bodylotions tycker jag är väldigt bra och prisvärda. Använder gärna denna till alla barnen eftersom den knappt luktar något och deras hud blir så härligt mjuk och återfuktad. Innehåller bl.a. jojoba- och aprikoskärnolja, sheasmör, extrakt av citruskärnor och ringblomma. Den är också dryg och går snabbt in i huden. Är så nöjd med både priset och produkten att jag inte byter ut den i första taget.

Bäst: Vårdar och mjukgör även riktigt torr hud utan att vara kladdig.
Sämst: Hade gärna sett pumpflaska, krämen fastnar lite i denna typen av kapsyl.


3. Måste erkänna att jag var lite skeptisk mot denna. Var van vid apotekets feta inotyolsalva, som i och för sig fungerar ganska bra på röda stjärtar, men som innhåller diverse ämnen jag gärna undviker på huden. Weledas zinksalva överträffade faktiskt mina förväntningar med råge. Den har en bra konsistens som inte är så kladdig och är lätt att stryka på. Jag upplever att krämen faktiskt går in i huden och gör nytta, till skillnad från vissa som bara lägger sig ovanpå huden och skyddar mot fukt. Denna skyddar också samtidigt bra mot fukt. Lillemans röda rumpa försvinner på ett kick och inte för att jag luktar lillen i ändan, men visst är det trevligare när han kryper omkring och luktar lite ringblomma från blöjan istället för den lite unkna blöjdoften. Även denna är dryg och prisvärd.

Bäst: Att den trollar bort röda rumpor.
Sämst: Kommer faktiskt inte på något mindre bra att säga om denna.


Tjohoo, beställt från TiKei!

Har varit lite dålig på det där med smink ett tag nu. Mycket beror på att jag prioriterat att köpa hudvårdsprodukter istället så då har allt mitt tråkiga, icke naturliga smink legat och drällt i en necessär. Har nästan bara använt mascara, mineralpuder och rouge. Eftersom jag varit så duktig och haft självdisciplin nog att följa min plan när det gäller studierna tänkte jag fira min senaste inlämningsuppgift med ett litet provkit från TiKei för att se vad jag ska förnya min sminkväska med för godsaker.

Här finns alla produkter som går att beställa. För mig blev det en eye-kabuki, två foundations, ett par rouge, concealer och några ögonskuggor. Håll utkik!

Fler kategorier

Upptäckte att jag, inte så förvånande, skrivit ganska många inlägg under kategorin Hudvård. För att göra det lite enklare för er att hitta har jag lagt till följande kategorier:

* Ansikte - Rengöring, ansiktsvatten, krämer, peeling m.m. för ansiktet inkl. ögonkrämer.

* Händer & Fötter - Krämer, bad, tvål m.m.

* Hår - Schampo, balsam, styling, inpackning m.m. 

* Kropp - Dusch & bad, lotion, skrubb m.m.

* Make up - Säger sig självt ;)

* Mun & Tänder - Tandkräm, cerat m.m.


Under kategorin hudvård kommer mer allmänna saker gällande naturlig hudvård publiceras eller sådant som inte riktigt platsar i nån annan kategori.


TIGI Love Peace & the Planet

Har lite dubbla känslor när jag använder mitt nuvarade schampo och balsam från TIGI Bedhead. Mitt totalförstörda hår fick nytt liv när jag började använda dessa produkter dessutom doftar typ alla produkter från TIGI ljuvligt enligt min mening. Tråkigt nog är väl dofterna inte särskilt naturliga. TIGI verkar i alla fall ha en lösning på mitt problem; Don't Panic.It's Organic! Så skriver dom om sin serie Love Peace & the Planet. Inga parabener, artificiella färgämnen eller syntetiska parfymer - Great! säger jag. När mina enorma pumpflaskor är slut blir det med stor sannolikhet Eco Awesome for me. Finns på Feelunique för 279.17 kr för både schampo och balsam 750 ml. Ingen frakt tillkommer.


Påskig ansiktsmask

Påsken är ju inte slut riktigt än. Säkert har du ett ägg till övers för den här glatt gula masken:

1 äggula
1/2 citron
1 tsk socker
1/2 persika

Häll äggulan i ett glas. Pressa citronen. Mixa socker, persikohalva, citronjuice och äggula till en slät smet. Smörj in i ansiktet och låt verka 20 minuter. Sköj av med ljummet vatten.

Receptet är hämtat ur Lisens Örtspa som  bl.a. finns att köpa på Adlibris och Bokus (länkar t.h.) Lisen Sundgren skriver att citronen i masken gör rent, socker skrubbar, äggula gör huden slät och persika vårdar. Testa själv!

Riktigt bra peeling

ROSENSERIEN PEELINGKRÄM (215 kr för 50 ml hos Bodystore)




Tycker många peelingkrämer har lite väl glest mellan kornen och ger en känsla av att man bara puttar runt dem i ansiktet. RosenSeriens peelingkräm däremot har rikligt med mycket små korn av mikroniserad pimpsten. Jag behöver inte speciellt mycket till hela ansiktet. Tycker den fungerar extra bra just på näsan där jag behöver lite extra polering. Lätt att sköja av och med len och fräsch hy som resultat.

Bäst: Korntätheten, det känns inte som att de försvinner in mellan fingrarna.
Sämst: I vintras när kinderna var extra torra och känsliga kändes den lite "vass".

Scrub med "Orange Feeling"

LAVERA BODY SPA ORGANIC ORANGE & SEA BUCKTHORN BODY SCRUB (€6.96 för 150 ml hos Feelunique)




Lavera är ytterligare ett märke jag upplever pålitligt med bra och prisvärda produkter. Denna scruben gör mig inte heller besviken. Konsistensen är härligt krämig och den har en fräsch, men ändå mjuk doft av apelsin. Kornen river skönt, men jag önskar att det vore lite tätare mellan peelingkornen eftersom jag får använda ganska mycket över hela kroppen.

Bäst: Skrubbar skönt och känns mjukgörande tillsammans med den krämiga konsistensen.
Sämst: Ganska odryg.


Ansiktsvatten med ros och apelsinblomma

LISEN ORGANICS ANSIKTSVATTEN ROS & APELSINBLOMMA (köpt för 50 % av 139 kr hos Gemenskap:grön)




Blev så glad när jag lyckades få tag i flera produkter från Lisen Organics till halva priset hos Gemenskap:grön. Att detta ansiktsvattnet då bara kostade knappt 70 kr känns bra eftersom jag tyvärr inte upplever det speciellt drygt. Jag har hällt över halva mängden i en liten sprayflaska jag köpt. Jag får ta flera kraftiga sprut för att huden ska känna sig någorlunda mättad med fukt. Något jag saknar är känslan av att porerna dras samman. Det känns liksom inte uppfriskande, vilket jag vill att ett ansiktsvatten ska göra. Kan tänka mig att det passar bra för riktigt känslig hy som inte vill ha för mycket aktivitet i huden. Doften känns....hmm..lite unken. Svårt att beskriva, men jag uppskattar den inte.

Bäst: Söt flaska.
Sämst: Det känns som att jag bara blaskar en massa vatten i ansiktet utan resultat.

Snabb dessert

Inte kommit på vad för efterrätt du ska servera till påskmiddagen? Då kan jag rekommendera vit chokladmousse toppad med hallon. Superenkelt:

Smält 100 g vit choklad i vattenbad. Vispa ett ägg hastigt. När chokladen smält, vispa ner ägget i chokladen. Vänd ner smeten i 2 dl ganska hårt vispad grädde. Lägg i 4 små glas, ställ i kylen ca 4 timmar. Servera med hallon på toppen. Vill man kan man blanda ner kokosflingor i smeten också.

Dags för solskydd

Nu när solen börjar kika fram på allvar börjar det bli dags att tänka på solskydd. Att hitta riktigt "rena" solskyddsprodukter är inte så lätt. Dessutom är de mer naturliga valen rätt dyra. Har nu i alla fall klickat hem dessa som får duga tills vidare:

DERMANORD SUN LOTION SPF 7 (nu 100 kr för 125 ml hos Hud & kosmetik)




DERMANORD SUN PROTECTING OIL SPF 20 (195 kr för 130 ml hos Lilla kliniken)




BODYFARM SOLSPRAY SPF 30 (209 kr för 200 ml hos A-store)





Hade även tänkt köpa en ansiktskräm från en utländsk sida, men såg att den innehöll zinkoxid så det får bli en ansiktskräm också från BodyFarm. Är osäker på om solsprejet från BodyFarm innehåller zinkoxid, men deras kräm med samma solskyddsfaktor innehåller åtminstone enbart titandioxid även om övriga listan inte är så imponerande.

Handtvål med kamomill

BODYFARM FLYTANDE TVÅL KAMOMILL (59 kr för 300 ml hos Hud & Kosmetik)




Jag har inte riktigt förstått varför producenter som går mer på den naturliga linjen väljer att ha så mycket tråkiga ingredienser i sina produkter. Visst, kamomill har lugnande och antiseptiska egenskaper, men Sodium Laureth Sulfate verkar uttorkande och jag ser ingen mening att BodyFarm väljer denna tensid istället för en mildare variant i sin tvål. Läser jag vidare i innehållsförteckningen hittar jag andra tråkigheter såsom Disodium EDTA, Propylene Glycol och Benzyl Alcohol. Tvålen luktar verkligen gott och är mycket dryg, men jag tycker händerna känns smått uttorkade efteråt.

Bäst: Har en härlig doft som sitter kvar länge på händerna.
Sämst: De tråkiga ingredienserna som bidrar till en torrhetskänsla.

Gudomligt goda Gårdschips

Har ni testat dessa? Om inte - GÖR DET! Dom är de godaste chips jag smakat. Superkrispiga med en perfekt balanserad smak av vitlök och chilipeppar. KRAV-märkta dessutom.


Fasta efter påsk?

Har hört så mycket om detox och fasta så jag blev lite nyfiken på att testa. Känns lite hemskt att inte äta ordentligt på flera dagar. Tre dagar kanske jag kan klara i alla fall. Såg på Bodystore (länk t.h.) att de har ett tredagars-fastekit. Tror jag ska slå till på ett. Nån som testat?



(Först ska jag i alla fall förgifta kroppen ordentligt under påsk med godis, vin och kanske en snaps :P)

Miljövänlig blöja

För alla miljömedvetna småbarnsföräldrar som inte vill använda tygblöjor finns miljövänliga engångsblöjor. Nature Babycare tillverkar blöjor baserade på naturligt nedbrytbart material. Så här står det på hemsidan www.naty.com:

  • 100% Klorfria
  • Baserade på naturligt nedbrytbart material
  • Biologiskt nedbrytbar vätskebarriär baserad på majs
  • 100% Fria från genmanipulerade råvaror
  • 100% Biologiskt nedbrytningsbart vätskefördelningsskikt
  •  




    Vi har använt dessa på vår lille knodd ett tag nu och känner oss riktigt nöjda. Det sämsta med dem är att "spännena" inte sitter lika hårt som på vanliga blöjor. Eftersom lilleman kommit på att det är kul att öppna blöjorna har det resulterat i ett och annat bajskalas. Annars tycker jag de håller torrt och ger ingen röd sjärt. Vi kommer definitivt fortsätta köpa dem. Öppningsproceduren får vi väl lösa genom ett par kalsonger :) De är inte särskilt dyra heller, tror vi betalar ca 109 kr för ett stort paket på Coop.


    Fler som fattar

    Har tidigare sålt produkter från Forever Living Produkts. Gillade faktiskt flera av deras produkter och genom det väcktes mitt intresse för mer naturlig hudvård. Tyvärr sade inte innehållsförteckningarna mig särskilt mycket, men att aloe veran var första ingrediens var viktigt att kunna berätta för kunderna.

    Efter att ha varit hos hudterapeut fick jag mig en tankeställare, hon pratade om mineraloljor bland annat. Visst hade jag hört nåt tidigare om att mineraloljor inte var bra, men jag visste inte riktigt vad det var och varför det inte skulle vara bra. Vetgirig som jag är började jag plöja mig igenom en massa intressanta sidor om ingredienser i hudvård, tittade på mina Forever-produkter och kunde konstatera att detta inte var något jag ville använda eller sälja så länge ingredienslistan ser ut som den gör. Att kunna stå för det man säljer är viktigt för mig.

    Fick idag hem ett nyhetsblad från Forever. Rubriken "Ny formula för flytande tvålen" fångade mitt intresse. Man berättar att vissa ifrågasatta ingredienser i tvålen, bl.a. SLS, Propylene glycol och Diazolidinyl Urea, ersatts med andra icke ifrågasatta ämnen. Vidare skrivs det att de nyaste hudvårdsprodukterna är fria från parabener och mineraloljor. Toppen tycker jag att man lyssnar på vad kunderna efterfrågar och att fler förstår vikten av att göra så rena produkter som möjligt. Nu vet jag inte vad tvålen och nya hudvården innehåller i övrigt, men det hoppas jag kunna luska reda på.

    Tycker detta visar hur viktigt det är att ifrågasätta och hoppas fler och fler kommer att göra det.


    Handkräm med havtorn

    WELEDA HAND CREAM HAVTORN (65 kr för 50 ml på Bodystore)




    Även om denna handkräm är bra tycker jag inte att den håller vad den lovar. Använde den flitigt i vintras på mycket torra händer, men den hjälpte mest för stunden. Nu var i och för sig både jag och sambon ovanligt torra på händerna, antagligen på grund av det kyliga vädret och otaliga blöjbyten. Den har en väldigt fräsch citrusdoft som jag emellanåt upplever som lite too much även om den luktar ganska gott. Vad jag gillar med krämen är att den snabbt går in i huden och ger en omedelbar mjuk och len känsla. Tror att den passar utmärkt nu till våren och sommaren.

    Bäst: Absorberas snabbt och gör (inte alltför) torra händer mycket mjuka.
    Sämst: Att den inte riktigt håller måttet oavsett klimat.

    RSS 2.0