Härligt fluffig duschmousse

100% PURE FOAMING BODY WASH ORGANIC TAHITI (ca 170 kr för 536 g köpt här)




Den här är bara för underbar. Doftar ljuvligt av kokos, vanilj och honung, min sambo säger att den doftar som havrekakor. Kanske därför jag nästan får impulser att stoppa det härliga skummet i munnen. T o m minstingen säger "nam nam" när han känner doften :D. I början kändes det lite ovant när jag bytte från Weledas krämiga duschtvål eftersom detta är en tunnare variant att tvåla in sig med, men nu har jag lärt mig att inte överdosera. Skummet smälter på huden och det känns att huden blir ren och återfuktad. Öppnar man flaskan och kikar ner så ser man hur oljorna flyter på ytan. Produkten känns verkligen 100% Pure. Gillar starkt denna variant av body wash eftersom jag tycker att den passar så bra till hela familjen, de rena ingredienserna och den smarta pumplaskan som omvandlar till skum, vilket gör den lätt för hela familjen att hantera - stora som små.

(Tyvärr är den f.n. slutsåld - snäääälla ta in den snart igen!)

Bäst: Jag kan längta efter att få kliva in i duschen och låta den underbara doften berika mitt sinne
Sämst: Rår inte riktigt på barnens skitiga sommarfötter

Trevligt initiativ

Igår var jag på en lokal hälsokost som hade besök av en av Rosenseriens försäljare. Jag fick mig en härlig rengöring, peeling och ansiktsmassage för endast en hundring. Härligt att placera sig i stolen för en liten behandling så där direkt efter en slitsam arbetsdag. Blev så kär i denna oljan som hon masserade in i ansiktet att jag var tvungen att införskaffa en idag. Doftar ljuvligt "nyduschat" som en arbetskompis sa. Funkar till hela kroppen och innehåller tistelolja, squalane (från olivolja), havtornsolja, växtparfym, morotsextrakt, E-vitamin och rosenolja. Gör verkligen huden babylen. Finns bl a att köpa på Bodystore (länk överst på sidan)

Fick införskaffat några 3-free nagellack oxå som ni ser på bilden. Färgen underst är IsaDoras Discreet Magnolia, över har jag IsaDora Graffiti Nail Top White Art - Me like!


Crazy shopping!

Det senaste har jag varit tvungen att shoppa en del för att fylla på i badrumshyllan. Älskar att göra shoppingraider och att köpa mycket på en gång. Här är de senaste inköpen:



* Schampo med granatäpple från Bentley Organics för torrt och skadat hår, köpt på Coop
* Balsam med solros, shea och kamomill från Bentley Organics, också köpt på Coop
* Paradontax flourtandkräm, köpt på lokal hälsokost
* Savon du Midi 4-pack småtvålar, verbena, vildros, citrongräs och lavendel, fr hälsokost


Shopping från Ren Skönhet



* Lavera Sun Sensitiv Brun-utan-sol
* Lavera Kompaktpuder No 2
* Aubrey Organics löst rouge Warmed Rose
* Sante läppenna/lippgloss Nude Look

Fick även med prover på Face Treatment Lotion och Cleansing Milk 3 in 1 från Eco Cosmetics.

Shopping från Eleven



* Afriteaque Rooibos Toning Spritzer
* Mádara Decoface Sun Flower Tinting Fluid
* Ecosoapia Hand & Bodywash - Mandel
* Greenland Massage oil organic - kakao/vanilj
* 100% Pure 2 i 1 Body Wash & Shampoo - Jordgubb
* Joey New York Vita Secret Day & Night Vitamin Serums - för fet hy 
* EcoTools Bamboo Powder Puffs 2 st
* 100% Pure Organic Coffee Bean Caffeine Eye Cream
(* Prov Håkansson The Oil - Innehåller paraben)
* 100% Pure Foundation Powder SPF 15 - Peach Bisque
* 100% Pure Fruit Pigmented Nourishing Concealer with SPF 20 - Peach Bisque
* 100% Pure Fruit Pigmented Long Wear Gel Eye Liner - Blackberry
* Prov Mádara Ecoface Deep Moisture Gel
* A Beautiful Life Nagellack - Vexed
* EcoTools Bamboo Eye Shading Brush
* Korres Colour Soft Eyeliner Pencil - Vit
* Korres Colour Eyeliner Pencil - Brunmetallic
* Prov 100 % Pure Nourishing Body Cream - Nektarin
* Prov 100 % Pure Shower Gel - Pink Grapefruit
* Lily Lolo Blush Brush
(* Prov Mario Badescu Kiwi Face Scrub - bl a PEG och propylene glycol)
* TVÅL Smink Mineralögonskugga - Flower's Cove


Nu har jag med andra ord en massa härliga produkter att recensera under hösten när jag ska vara mammaledig :D
Kan redan nu säga att jag blivit riktigt förtjust i vissa saker; rouget från Aubrey, pennan från Sante, alla härligt mjuka "Makeup Tools", fluffiga duschmoussen och perfekt tonade pudret från 100 % Pure, Mádaras Tinting Fluid är inte heller dum. Håll utkik!


Halva priset på nvey eco!

Är så glad att jag upptäckte detta då jag var på jakt efter ögonskuggor. Fick hem denna härliga palett som i vanliga fall kostar närmare femhundringen, men som jag betalade knappt trehundra för med frakten inräknad. Färgerna är jättesnygga och de är verkligen rikt pigmenterade. Ska bli ett nöje att testa dessa. Passa på att kika in här innan den 20/8.


Även solen har fläckar

Även om jag brinner för naturliga produkter så får jag erkänna att jag har ett par "icke naturliga" produkter som jag har svårt att göra slut med eftersom jag tycker att dom är så himla bra. All in One Mascara från ArtDeco är helt outstandning. Folk har frågat om jag har lösögonfransar och den sitter som berget från morgon till kväll, men den är också fullproppad med smaskiga parabener och annat som jag inte önskar jag inte visste om.

Macadamia Deep Repair Masque är en annan bov i badrummet. Mitt lite slitna, solblekta hår får nytt liv och en härlig lyster av denna krämiga, väldoftande inpackning. Det är i alla fall vad alla silikoner, kemiska mjukgörare och doftämnen får mig att tro. Jag tror jag blivit förblindad och fastnat vid de mer trevliga delarna av ingredienslistan såsom aloe vera, algextrakt, macadamia-, argan- och kamomillolja.

Tell me, vilka synder finns i din badrumshylla??




Oljorna fick en chans till

I vintras köpte jag hem en flaska ansiktserum fullproppat av fina oljor i hopp om att jag skulle bli lika förtjust som många andra verkar vara. Förstod mig dessvärre inte alls på häligheten med ansiktsoljor utan lät min söta flaska samla damm i hyllan istället.

Bestämde mig ändå för att testa på nytt i samma veva som min hud bar sig lite skumt åt. Jag ville ha så lite ingredienser som möjligt. Nu har jag svårt att vara utan min kvällsritual med oljan inkluderad. På något sätt finner jag doften extra tilltalande när jag är sömnig och älskar att massera in den försiktigt på lätt fuktad hud innan läggdax. På morgonen känns huden len och elastisk. Det blir definitivt fler oljor för mig och jag tar gärna emot tips.

Troligtvis tog jag lite för mycket olja när jag först testade, dessutom kändes huden liksom inte mottaglig utan oljan bara la sig som en flottig hinna. Undrar om det kunde ha att göra med att min hud inte riktigt gjort sig av med allt skräp från andra syntetiska historior jag använt tidigare?? Ska tillägga att jag enbart använder denna på kvällen. Dagtid blir det too much då min hud mår bäst av ett "lättare" alternativ.


Gillar just nu..

..Mádaras härliga rengöringsskum. Det är svårt att inte bli nyfiken på produkterna från Mádara som många skönhetslovers talar så varmt om. Jag har ett bra tag varit på jakt efter en bra rengöring och denna krämiga mousse har verkligen inte gjort mig besviken. Mádara Deep Purifying Foam funkar utmärkt til makeup-borttagning och har ingen stickande doft som gör en lätt illamående. Mer utförlig recension kommer om ett tag. Finns att köpa här bl a.


Sojabaserat eco-nagellack

Även på nagellacksfronten händer det grejer. Om det är nåt som saknas i badrumshyllan så är det väl ett eco-lack. Hittade precis en svensk sida som utökat nagellackssortimentet med ett sojabaserat alternativ. Finns att köpa här. Nån som testat?




RSS 2.0