Min hud gör mig tokig!

Hela våren har framför allt min haka varit katastrof! Så fort finnarna och blemmorna försvinner (vilket tar tid!) poppar det upp nya. Kanske är det vissa krämer och/eller rengöringar som inte passar. Har använt samma hudvårdsmärke i typ tre veckor nu och tyckte att det bara blivit värre och värre. Nog för att det kan ta tid för huden att vänja sig, men min känsla säger mig att dessa produkter inte passar mig. Häromdagen fick jag nog och bestämde mig för att i brist på annat testa att bara tvätta mig med Weledas Calendula duschkräm i ansiktet (!), smörja med aloe vera gel (som vanligt) på utsatta ställen och jojobaolja på kinderna och torrare delar av pannan. Resultatet förvånade mig - Mjuk och fin i fejset och finnarna började försvinna redan dagen efter första gången.

Vet ju att man absolut inte ska ta tvål i ansiktet eftersom det är uttorkande. Tvålar med sulfater torkar ut nåt kopiöst, men eftersom det finns många naturliga löddrande ansiktsrengöringar som bara innehåller milda sockertesider som inte ska torka ut så funderar jag på om det inte går lika bra med en duschkräm som innehåller liknande ingredienser t ex Weledas Calendula, som är mild och gör huden mjuk. Eller är det nån som kan tala om skillnaden (förutom priset ;))?

Kommentarer
Postat av: Hannah

Har du testat skumbaserade ansiktsrengöringar? Sante, LOccitane (deras ecocert-linje) och tex Kibio har varianter som kanske skulle funka för dig.

2010-05-21 @ 16:17:05
URL: http://Www.naturligtsnygg.se
Postat av: Jennyyy

Har faktiskt inte gjort det, men är helt inne på det just nu. Håller på att kika på flera löddriga alternativ som kan tänkas passa. Tack för tipsen!

2010-05-21 @ 16:50:19
Postat av: Hannah

Shoppingtips:



http://eleven.se/laidbare-naturaceuticals-come-clean-foaming-cleanser-9907.html



http://www.softskin.se/produkt/Logona---Rengoringsskum-Mint



Logona - Age Protection Rengöringsmousse 70ml på www.renskonhet.se



http://www.simplypure.se/product_details.php?products_id=22



Jurlique - Purifying Foaming Cleanser

-

200 ml på www.sundloef.com

2010-05-22 @ 20:39:52
URL: http://www.naturligtsnygg.se
Postat av: Jennyyy

Tackar! :) Ska ta mig en kik.

2010-05-22 @ 21:20:51
Postat av: ellie

Vad bra att det löste sig!:P

2010-05-22 @ 21:25:50
URL: http://elliesss.blogg.se/
Postat av: Tobbe, -

Tjena! Sugen på en ny bloggdesign? :P

2010-05-22 @ 21:29:47
URL: http://tobbees.com
Postat av: Karin

Jag känner igen det där, min hy har varit katastrofal hela våren. Gav upp försöken till slut och gick och gjorde en ansiktsbehandling på en elevsalong. Det gav kanonresultat och var väldigt prisvärt eftersom behandling gjordes av elever, hett tips!

2010-05-22 @ 21:31:47
URL: http://pruebalo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0