Sojabiffar till middag

Det senaste har vi ätit mycket vegetariskt, både gott och nyttigt. Man blir också mätt på ett helt annat sätt. Råkar man vräka i sig för mycket känner man sig inte så illamående som när man äter kött.
Provade idag att göra pannbiffar av sojafärs istället för blandfärs. Har hört både positivt och negativt om sojaodlingar, men så länge jag inte hittar bättre alternativ så får det bli sojan som ersätter köttet i färsen. Biffarna blev i alla fall väldigt goda och det var superenkelt att göra dem. Vi åt kokt potatis, gräddsås, lingon och kokta morötter till.

Recept för 4 pers.

En påse tinad sojafärs (300g)
En hackad liten gul lök
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
Lite peppar och salt (om färsen redan är kryddad, annars lite extra)

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 10 min. Tillsätt resten av ingredienserna och forma sen till biffar i önskad storlek. Stek ca 3 min på varje sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0